fbpx

Hamburger Dom – oplev Nordens støreste folkefest!

Hamburger Dom

Hamburger Dom – oplev Nordens støreste folkefest!

Det kan godt være at du aldrig har hørt om Hamburger Dom. Men hvis du leder efter en kæmpe Tivoli med størelse af Oktoberfest i München behøver du ikke at rejse langt.

Midt i Hamborg slår en mega forlystelsespark portene op – og det sker endda tre gange om året. Tale er om Hamburger Dom på Heiligengeistfeld midt i Hamborgs bydel St. Pauli og i direkte naboskab med synde- og partymilen Reeperbahn.

Utrolig at dette overflødighedshorn af attraktioner og forlystelser kun bliver bygget op een måned ad gangen, fra ca. slutningen af martsmåned til slutningen af april, om sommeren fra slutningen af juli til slutningen af august og om vinteren (Weihnachtsdom) fra starten af november til starten af december. Dvs. nu er det lige slut med Jule-Dom i år og vi skal vente til martsmåned for at fejre foråret med karussel og rutsjebane, slikkepinde og honnigkagehjerter.

Hvis du altså vil rejse til Hamborg så planlæg det således at du ikke går glip af Hamburger Dom. Du vil aldrig komme til at glemme det!

Hvorfor hedder det nu Dom? Det betyder så meget som domkirke. Den har Hamborg ikke mere – siden 1807. I starten af attenhundredetallet blev den gamle katolske Mariendom brudt ned. Byen har været protestantisk siden reformationen og at udøve den katolske tro havde været forbudt. Kirken i Rom lod domkirken forfalde så at byen besluttede sig for at rive den markante bygning ned.

Domkirken havde dog fungeret som markedsted for mange forhandlere og bønder fra Hamborgs opland i lang tid. Der skulle findes et nyt sted for dem at tilbyde deres varer. Det blev til sidst den store mark Heiligengeistfeld (hellig ånd fælled), beliggende mellem byerne Hamborg og Altona. Og med tiden udviklede dette marked sig til noget ud over det sædvanlige som er blevet en tradition i Hamborg der i dag er kendt langt over byens grænser.

 

Oplev hamborg på dansk!

Lær byen at kende på en guidet tur på dansk. Du kan booke ture lige hér.

seværdigheder i Hamborg
1,5 times byvandring

Elbphilharmonie og gl. havn

Vi besøger pakhusdistriktet Speicherstadt, designer-bydelen HafenCity og koncerthuset Elbphilharmonie

20 € / 160 kr
kanalrundfart hamborg
1 times havnerundfart

Kanal- og havnerundfart

Sejl forbi Hamborgs varehusby, koncerthuset Elbphilharmonie og containerhavnen (tysk/engelsk)

fra 13 € / 100 kr
Reeperbahn tur på dansk
2 times byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

25 € / 190 kr
kombitur Hamborg dansk
1,5 + 2 times byvandring

Kombitur Elbphilharmonie + Reeperbahn

Speicherstadt, HafenCity og Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

SPAR 20 %