De fedeste aktiviteter og ting at lave i Hamborg

Mange siger, at Hamborg er den smukkeste by i verden. Om den er den smukkeste er naturligvis en smagssag, men efter min mening er den helt i top.

Her finder du aktiviteter og oplevelser i Hamborg for enhver smag. Scroll dig bare igennem siden og lad dig inspirere. Jeg lover dig, at du vil finde det, du leder efter her.

I denne artikel finder du indendørs aktiviteter, aktiviteter for børn, aktiviteter for par med venner og selvfølgelig udendørs aktiviteter i det gode vejr.

Jeg har samlet en tur til jer som vil føre jer forbi de steder I finder beskrevet forneden. I behøver bare klikke på linket og åbne kortet med vandreruten gennem Hamborg.

Turen starter når hovedbanegarden ved Chilehus i Kontorhausviertel.

Chocoversum – lav din helt egen chokolade!

Lige noget for store og små slikmunde – det er Hamborgs Chocoversum i UNESCO verdenarv Kontorhausviertel. Bliv vist rundt af eksperter og lær spændende ting om chokolade på denne tur for alle sanser. En rigtig god Hamborg aktivitet for børn og voksne. Og når du er mæt af alle disse informationer og indtryk så er du sikkert parat til selv at blive aktivt. Lav din helt egen chokolade, som du kan tage med hjem. En god måde at huske Hamborg på. Og frem for alt kan du planlægge din næste choko-kreation til næste gang, du er i Hamborg. 

Klik forneden for flere informationer og billetter!

Gå en tur i UNESCO verdensarv Speicherstadt

Speicherstadt i Hamborg er det største historiske pakhuskompleks i verden. Det har været fredet siden 1991 og er et UNESCO verdensarv siden 2015, og jeg kan forsikre dig for, at hvis du aldrig har været der, vil du blive begejstret.

Det er værd at besøge Speicherstadt bare for at se de smukke bygninger. Det mest berømte fotomotiv er nok “Wasserschloss”, vandslottet, som er særlig smuk om natten med sin belysning.

I Speicherstadt kan du bare gå rundt og udforske alting på egen hånd. Men hvis du virkelig ønsker at fordybe dig i historien og få spændende insiderinformation om Speicherstadt, så anbefaler jeg helt klart at tage en guidet tur.

oplev Hamborg Speicherstadt
Oplevelser i Hamborg - kanaltur gennem pakhusbyen Speicherstadt
En havne- og kanalrundfart i Speicherstadt

er selvfølgelig den oplagte måde at opdage ikke kun UNESCO verdensarv Speicherstadt, men også industrihaven med de kæmpestore container terminals, hvor de gigantiske Skibe fra Fjernøsten lægger til. Er I en gruppe med flere end 10 mennesker, kan I her få en havnerundfart med dansk tale.

En “Hafenrundfahrt” på tysk eller også med engelsk audioguide kan du booke forneden.

Oplev den største modeljernbane i verden!

Nu er du i Speicherstadt – “pakhusbyen”, som stadig gælder som det største sammenhængende pakhuskompleks i verden, og som er et UNESCO verdensarv siden 2015. Så bør du under ingen omstændigheder gå glip af den største modeljernbane i verden – MiWuLa, Miniatur Wunderland.

Men husk at planlægge det inden du tager afsted. Ellers bliver det svært at få billetter. Her får du Billetter til modeljernbanen.

Filmen er fra 2017, og efterhånden er Monaco, Provence og Sydamerika allerede blevet en realitet. MiWuLa vokser og vokser og begejstrer omkring en million besøgende hvert år. Et absolut Must-see!

Og det bliver endnu bedre! …

Yullbe VR – bliv selv en del af Wunderland-oplevelsen!

Miniatur Wunderland har nu fået et Yullbe virtual reality anlæg hvor du kan smelte sammen med modelverdenen og gå rund på gader og stræder, se modeltog og -biler suse forbi dig – i skala 1:1. Læs mere hér: Yullbe VR i modeljernbanen.

En rejse gennem Hamborgs mørke historie

Lige ved siden af Miniatur Wunderland ligger Hamburg Dungeon – en unik og spændende attraktion, der tager dig med ind i Hamborgs mørke fortid. Ægte skuespillere, sande historier og mørke figurer vækker byens grusomme historie til live. Og du er lige midt i det hele. Vil du grine dig selv ihjel eller blive skræmt til døde? Uanset hvad, må du hellere tage et par ekstra underbukser med.

Hør sande historier om byen (uden de kedelige passager), og mød dystre figurer fra Hamborgs grusomme fortid som f.eks. spøgelset Maria Katharina Wächtler, der pakkede sin mand ind i praktiske pakker, den “hovedløse” pirat Klaus Störtebeker eller tag en tur i Hamborgs eneste indendørs tårn med frit fald. En skræmmende sjov for alle fra 10 år og opefter!

Klik og book dine billetter forneden!

International Maritime Museum Hamburg

Fra stenalderen til i dag afspejler skibsbyggeriet de tekniske muligheder i sin tid. I begyndelsen af udviklingen stod den udhuggede kano. En årtusinder gammel træstamme, der er udhulet med de simpleste redskaber fra Elben nær Geesthacht, er det ældste udstillingsobjekt på Hamborgs søfartsmuseet i Hamborgs Speicherstadt.

Udvalgte modeller viser de forskellige udviklingstrin i søfarten: fra fønikiske galejer og romerske “trierer” til vikingernes dragebåde, hansestadens kogger og opdagelsesrejsernes karaveller til de sidste windjammere. Et must-see hvis du har saltvand i blodet!

Klik forneden for flere informationer og billetter!

Oplev koncerthuset Elbphilharmonie!

Nu, hvor I allerede er ved koncerthuset, er det oplagt at gå på den såkaldte Plaza – udsigtsplatformen på 37 meters højde for at se huset storslåede arkitektur og nyde et 360° syn på byen. Se Hamborgs tårne, Hamborgs havn, Elben med masser af skibstraffik og byens nyeste bydel: designerkvarteret HafenCity – alt imens i nyder en kop lækker kaffe eller noget at spise.

Og det bedste er: entréen i Elbphilharmonie er gratis! I det mindste, hvis I ikke er flere end 6 mennesker. Fra 7 personer gælder man som gruppe, og hvert medlem af gruppen betaler 6 euro!!! Det behøver I ikke, derfor mit tip: del jer op i mindre grupper på maks. 6 mennesker.

En guidet tur på dansk som slutter ved koncerthuset kan I booke her!

Hamborg Elbphilharmonie
Hamborgs fantastiske koncerthus Elbphilharmonie

Book din guidede bytur eller skattejagt på dansk i Hamborg!

skattejagt hamborgs havn
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg havn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs havn på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr
Altona audioguide St Pauli
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg Altona på dansk

Skattejagt med mobil fra Hamborg til Altona på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr
audio guide app skattejagt
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Reeperbahn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs red-light distrikt St. Pauli på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Reeperbahn tur på dansk
2 timers byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

29 € / 216 kr