fbpx

Hamborg med børn: 12 gode tips til din byferie

  • STORBYFERIE MED BØRN I HAMBURG

    11 gode tips for familievenlige oplevelser når I besøger byen.

Book en sjov tur med en dansktalende guide i Hamborg

Oplev Hamborg på dansk med en guide der taler dit sprog med masser af spændende fakta og oplevelser! Vælg din tur forneden:

skattejagt hamborgs havn
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg havn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs havn på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr

11 oplevelser for hele familien i Hamborg

Vil du opdage Hamborg med dine børn? Her er de bedste insider tips til udflugtsmål dine børn vil elske, og som du også vil synes er sjove – samlet af Ute Vaut og findes på hendes blog Ahoikinder.de på tysk og her forneden på dansk.

1. Gå gennem gamle Elbtunnel

Følelsen er magisk: du går neden under Elben, og pramme og krydstogtskibe sejler hen over dig. Du finder indgangen til den gamle Hamburg-Elbe-tunnel ved Landungsbrücken i Hamborg. Tunnelen blev bygget i 1911 og er så smalt, fordi det var beregnet til fodgængere og hestevogne på det tidspunkt. To trapper med 132 trin hver (ja, vi tællede dem) fører dig ned ad 24 meter. Der er også en elevator til biler (kun tilladt på hverdage), cykler og klapvogne. Forneden går det gennem de flisebelagte rør over til den anden side af Elben - til Steinwerder. På din rejse opdager du relieffer fra typiske "Elbe-beboere". Du kan tage Elbe-færgen tilbage fra Steinwerder til Landungsbrücken, det tager kun et par minutter, men det er også en oplevelse!

2. Opdag Elben og Alster pr. båd

Enhver, der besøger hansestaden med børn, skal selvfølgelig tage med båd. Som alle turister kan du gøre dette som en havnetur via prammen (Barkasse) - eller du kan gøre det som os Hamborgenser: med lokal offentlig transport. Ja, du hørte rigtigt. Hamburg Transport Association (HVV) rejser også over Elben med sine Elbe-færger. En dejlig sejltur er fx fra Landungsbrücken til Finkenwerder (varighed: ca. 30 minutter). Der kan du gå fra molen til isbaren (Steendiek 43, ikke fancy, men som alt i Finkenwerder, meget solid, men god nok som destination på den anden side af Elben). Eller du kan selv blive aktiv og tage en robåd eller pedalbåd over Alster og byens kanaler. Der er storslåede villaer og masser af idyllisk grønt at se. Her feinder du et godt overblik over udlejningsstationer.

3. Besøg de bedste destinationer i HafenCity

I Hafencity er der en række attraktioner, der er spændende for børn og voksne. Det enorme Miniatur Wunderland – verdens største modeljernbane (mere om dette under punkt 4), ”Dialog im Dunkeln" (Dialog i mørket) – oplevelsen, hvor du kan opleve blinde menneskers verden, Søfartsmuseet International Maritime Museum med mange, mange fantastiske skibsmodeller, og en kæmpe Titanic bygget i Lego-klodser af 7-årige Bjarne Eisenhut, Hamburg Dungeon med gyselige forlystelser og selvfølgelig den imponerende Elbphilharmonie. Det er svært at få koncertbilletter, men et besøg på Plaza i Elbphilharmonie er også værd at se, og du får billetten gratis ved kassen. Eller reservér en billet til 2 euro. I kører ind i Elphi foyeren uden at vente og kan kigge ud over Hamborg fra en højde af 37 meter. Eller book en rundvisning i Elbphilharmonie på dansk! Den varer en time og foregår både foran og inden i bygningen. Hvis du planlægger at udforske Hafencity, kan du sikkert lokke dine børn med et besøg på den enorme legeplads i Hafencity med et stort piratskib og en skatteø til at klatre og boltre sig. Der er også kaffe- og isbiler i weekenden.

Book en spændende tur på dansk

Vores spændende bytur i Hamburg omfatter Elbphilharmonien, Rådhuset, pakhuskvarteret Speicherstadt og den visionære nye bydel HafenCity.

skattejagt hamborgs havn
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg havn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs havn på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr

4. Bliv forbløffet over verdens største modeljernbane

Miniatur Wunderland bærer med rette sit navn: udstillingen i Hafencity er et rigtigt vidunderland! På 1500 kvadratmeter kan du opdage næsten hele verden: USA med Grand Canyon, Schweiz, Italien, Rom, Skandinavien, Venedig - og selvfølgelig Hamborg. Den lille verden er fascinerende - for voksne og børn i alle aldre. Store mennesker er forbløffede over detaljerne, over hvad der er muligt. Børn elsker, hvor aktive de kan være i Hamborgs miniatyrunderland. Ved et tryk på en knap åbner Elbphilharmonie, brandvæsenet i Speicherstadt rykker ud, eller en svævebane i Alperne begynder at bevæge sig. Et højdepunkt set fra et barns synspunkt: Hvis du trykker på knappen på chokoladefabrikken i Schweiz, kan du ikke kun se chokoladestangen blive pakket, men kan også spise den lige bagefter. Ideel til børn fra 3 år. Babyer og mindre børn er optimalt taget hensyn til med puslebord og lignende. Da udstillingen er utrolig populær (1 million mennesker pr. år) kan det let blive lidt trængt, derfor er bæresælen mere egnet end en klapvogn. Og a pro pos populær: Husk at reservere billetter på forhånd for at undgå ventetider!

5. Besøg Elbe-stranden

Ingen steder føles Hamborg mere som Hamborg end ved Elbe-stranden. Uanset om det er regnvejr eller solskin: et besøg på Elben er altid umagen værd. Gå en tur, begrave bare fødder i sandet, bygge slotte, børnene kan endda svømme i den lavvandede Elbe (og de voksne, selvfølgelig også). Først når et containerskib nærmer sig igen, skal I passe på! Oceanens giganter forårsager ofte bølger og strømninger. Så kom bedre ud af vandet. Den strandstrækning, der er tættest på havnen og byen, er Övelgönne. (112 bus eller gåtur fra fiskemarkedet). Jo længere du går ud mod Blankenese, jo smukkere og tomme bliver strandsektionerne. Vores favorit: Wittenbergen Beach, Rissen-distriktet. Du kan kun komme dertil i bil (eller ambitiøst på cykel). Let: Indtast parkeringspladsen ved det tidligere færgehus eller Rissener Ufer i din GPS.

6. Bestig Hamburger "Michel"

Michaelskirken er det mest berømte vartegn i hansestaden og kaldes "Michel" af indbyggerne. Da sømændene vendte tilbage med deres skibe fra en stor rejse til Hamborg, så de dette 132 meter høje tårn på lang afstand. Det er også en stor oplevelse for børn at bestige tårnet. Fra toppen har du et fantastisk overblik over hele byen. Du kan også imponere dine børn med det faktum, at hvert ciffer på tårnuret (i øvrigt det største i Tyskland) er 1,35 meter højt, hvilket er lige så højt som et barn i grundskolen. Den store hånd er endda mere end dobbelt så høj som mor og far tilsammen: 4,91 meter! Hvis dine unger klarer de 452 trin op til toppen af Michel er de sikkert meget stolte bagefter. Derefter kan I tage elevatoren ned. Elevatoren er overraskende moderne af en kirke at være, og den kører imponerende hurtigt ned.

7. Dialog im Dunkeln: På opdagelse i de blindes verden

Udstillingen "Dialog i mørket" er en fascinerende rejse ind i de blindes verden. Guider med synshandicap fører dig gennem det absolutte mørke - forbi et vandfald, gennem byen, over det ugentlige marked og til sidst er der en drink i baren. En imponerende oplevelse, ikke kun for børn. Guidede ture (60 eller 90 minutter) skal bestilles på forhånd. Anbefales til børn fra 7 år. De, der ikke er bange for mørke, kan også besøge udstillingen, hvis de er yngre.

8. Book en byrundtur for børn

Flere udbydere tilbyder efterhånden byrundture specielt for børn og deres forældre. Vi havde en god oplevelse med StattReisen. Turene, især gennem havnen og byen, byder på en masse nye ting, selv for gamle Hamborgensere!

9. Pariserhjulet på Hamburger DOM

Hvad har forår, sommer og vinter i Hamborg til fælles? At det regner? Men nej! At det er Dom! Den største folkefestival i nord finder sted tre gange om året i ca. en måned. Hvis du tilfældigvis er i Hamborg under DOM, kan du tage dine børn med på en tur i pariserhjulet. Herfra har du en flot udsigt over byen og havnen. Det er også rart, når det allerede er mørkt. Der er dog også være nogle mærkelige mennesker om aftenen fordi Reeperbahn med red light distriktet St. Pauli ligger lige ved siden af. Senest når det er mørkt, ville jeg lade børnene køre i pariserhjulet. Hvad skulle de ellers tro om indbyggerne i vores smukke by!

10. I al slags vejr: besøg Hagenbeck Zoo med tropisk akvarium

Ja, Hagenbecks zoologiske have er alt andet end et insidertip. Den er snarere allerede en berømthed. Ikke desto mindre: Et besøg i denne zoologiske have er et godt mål for Hamborg-besøgende med børn. For os et højdepunkt: Her har du lov til at fodre elefanterne! Med grøntsager, med købte pellets eller ... også med penge. Elefanterne giver pligtskyldigt dette videre til deres vogtere. Hvis det skulle regne, kan du nemt tilbringe en eftermiddag i det tropiske akvarium og beundre en vidunderlig farverig undervandsverden samt slanger, hajer og krokodiller. Hvis det er varmt, eller hvis du bare har lyst, kan du tage til Ishavet og nyde isbjørne, pingviner og lignende i arktiske temperaturer.

11. Først shopping og så ... en tur til Planten un Blomen-legepladsen

Du vil gerne shoppe i Hamborgs centrum, og dine børn er ved at miste tålmodigheden? Hvorfor så ikke tage dem med til en stor (vand)legeplads med bjerglandskab? For i hjertet af byen ligger Hamborgs grønne lunge, parken Planten un Blomen og de tilstødende Wallanlagen. Midt i dette smukke område finder du Hamborgs traditionelle legeplads, som blev bygget i 1973 som en del af den internationale haveudstilling. Om sommeren er det en vandlegeplads, men på alle tider af året kan du også klatre, rutsje og boltre dig her på en fantastisk og alsidig måde. Den bedste indgang til parken for at komme næsten direkte til legepladsen er ved metrostationen Stephansplatz eller ved Dammtorbahnhof.

Disse fantastiske tips stammer fra Ute Vaut og hendes blog Ahoikinder.de om kultur, fritid og rejser med børn fra 0-10 år. Da også hendes hjemsted er den smukke by Hamborg, finder du mange forslag og tips til børnekultur, friluftsliv og udflugtstips i og omkring Hamborg.

Book vores ture på dansk

Vælg bland vores spændende rundvisninger i Hamburg der omfatter Elbphilharmonien, Rådhuset, pakhuskvarteret Speicherstadt og den visionære nye bydel HafenCity. Vi har spændende byvandringer og det bliver stadig flere.

skattejagt hamborgs havn
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg havn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs havn på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr
audio guide app skattejagt
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Reeperbahn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs red-light distrikt St. Pauli på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr

Hvor skal man bo i Hamborg? På et godt hotel!

Et hotelophold i Hamburg behøver ikke at være dyrt. Se tilbud for hoteller forneden, der findes noget for enhvert behov.
Booking.com