Guidet byture i Hamborg på dansk

Hvad forbinder Danmark og Hamborg med hinanden udover farverne rød og hvid i flaget?

Sikkert kan den fælles historie nævnes den byerne Hamborg og Altona deler med hinanden som gav mange impulser til den hansiske købmandsby. I dag er Altona – en gang Danmarks anden størreste by – en del af Hamborg, men nogle steder kan du stadigvæk se skilte med opskriften “Altona skal tilbage til Danmark“.

Det danske er stadig prægende her i byen. Omkring 25.000 af de i alt 100.000 danskere i Nordtyskland bor i Hamborg og tyskerne er meget glade for såvel danskerne som også for Danmark – mange tyskernes foretrukne rejsemål. “Hygge” er blevet et trendord i Tyskland, selvom man jo har “Gemütlichkeit” her i landet, men hygge lyder nu dog lidt mere hyggeligt i tyskernes ører, og det er det vel egentlig også.

Man siger at danskerne hører til de mest lykkelige mennesker i verden, og for Tysklands vedkommende siger man det samme om nordtyskerne – dem der bor ved eller mellem Østersøen og Vesterhavet. Hamborg gælder rent faktisk som kystby, fordi Elbefloden udvider sig i Hamborg til en fjord. Mundingen er til sidst 15 km bred. Hvis man tænker på Hamborg tænker man altid også om havet der forbinder byen med den store verden. Og havet er også noget der forbinder danskerne.

Danskerne og Hamborgere er utrolig glad for naturen. 10 % af byen Hamborg er fredet naturområde – midt inde i en millionby, som er Tysklands 2. største, med godt 1,8 millioner indbyggere! Og også rundt omkring byen er der rig mulighed for masser af fantastiske naturoplevelser. Lüneburger Heide f. eks., hedeområdet der blomstrer strålende violet sent om sommeren. Og lige syd for Hamborg ligger “das Alte Land” – det gamle land, som hollændere en gang forvandlede til Europas strørreste frugtdyrkningsområde. Det skal bare opleves når æble- og kirsebærtræerne blomstrer om foråret!

Jeg, som har boet i Danmark i nærmest et årti, kan konstatere at der er flere ting der forbinder os end ting der adskiller os fra hinanden. Det gælder stort set for alle mennesker på kloden men måske især folk i Danmark og Nordtyskland. Derfor er jeg altid glad for at kunne vise min by, Hamborg, til danske gæster. Og alle jer, der har lyst at opleve millionbyen syd for grænsen er velkommen til at kontakte mig eller følge mig på en guidet bytur gennem Hamborg på dansk.

Book din guidede bytur eller skattejagt på dansk i Hamborg!

skattejagt hamborgs havn
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg havn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs havn på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Hamborg bytur på dansk
2 times byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr
Altona audioguide St Pauli
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Hamborg Altona på dansk

Skattejagt med mobil fra Hamborg til Altona på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr
audio guide app skattejagt
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Skattejagt - Reeperbahn på dansk

Skattejagt med mobil i Hamborgs red-light distrikt St. Pauli på dansk

fra 7,99 € / 59 kr
Reeperbahn tur på dansk
2 timers byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

29 € / 216 kr