Havnerundfart Hamborg Kong Charles III

Havnerundfart med Kong Charles III

Charles III lærer om klimabeskyttelse på en havnetur i Hamborg

Hamburg byder Charles III og Camilla velkommen
Den britiske kong Charles III ankom til Hamborg med sin hustru Queen consort Camilla og blev fejret på Rathausmarkt.

Kong Charles III og hustru Camilla besøger Hamborg på fredag. De ankom til hansestaden med tog på tredje dagen af deres rejse til Tyskland. På Dammtor station blev de budt velkommen af borgmester Peter Tschentscher og hans kone Eva-Maria. I det almindelige ICE-tog rejste forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og hustru Elke Büdenbender.

Under sit besøg i Hamborg tog den britiske kong Charles III blandt andet på en havnerundfart for at lære om klimabeskyttelse i hansestaden. Med henblik herpå gik han fredag eftermiddag om bord på skibet “Hamburg” sammen med forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og borgmester Peter Tschentscher (SPD), som bl.a. skal besøge det tidligere Moorburg-kulkraftværk og det fremtidige brintanlæg.

Om bord ønsker den 74-årige monark at tale med repræsentanter for havnen om dekarbonisering af den maritime økonomi, fremme af vedvarende energi og brintteknologi samt miljø- og klimavenlig omstilling af industrien. Efterfølgende forventes kong Karl III og dronninggemal Camilla at deltage i en reception i Schuppen 52 som afslutning på deres besøg i Hamborg.

Hamburg planlægger et elektrolyseanlæg i Moorburg med en kapacitet på mindst 100 megawatt, der skal forsynes med elektricitet fra vindkraft og solceller. I januar 2021 havde byen sammen med virksomhederne Shell, Vattenfall og Mitsubishi Heavy Industries underskrevet en hensigtserklæring om dette.

Ifølge den britiske ambassade arbejder Hamborg tæt sammen med havne i Storbritannien, hvor Humber-regionen forfølger tilsvarende ambitiøse mål for dekarbonisering. “North meets North”-partnerskabet forbinder Storbritanniens Northern Powerhouse med dets havvindmølleklynger og HyNet-brintinitiativet med Hy5 Alliance, en alliance af de fem nordlige tyske delstater.

Book en havnerundfart hér

Book en tur i Hamborg på dansk!

Hamburg, Kombi tur indre by, Elbphilharmonie, Reeperbahn
2 + 2,5 times byvandring

Kombitur: City, Elbphilharmonie + Reeperbahn

Kombitur - City, Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

SPAR 20 %
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Oplev Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby

fra 15 euro / 110 kr
Hamborg bytur på dansk
2 times byvandring

Hamborg kompakt

12 århundreder lidt forkortet, inkl. rådhuset, gamle havn og koncerthuset Elbphilharmonie

25 € / 190 kr
Reeperbahn tur på dansk
2,5 times byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

25 € / 190 kr