25.000 demonstrerer for fred i Ukraine

De samledes på Spielbudenplatz og Reeperbahn ved middagstid for at indlede en demonstration, der var organiseret af klimabevægelsen “Fridays for Future” og andre ungdomsorganisationer.

Under mottoet “Solidaritet for Ukraine” skulle demonstrationen gå gennem byens centrum og tilbage til St. Pauli efter et startmøde på Spielbudenplatz. Bevægelsen “Fridays for Future” havde opfordret til verdensomspændende protester mod den russiske angrebskrig.

“Hamborg er i dag gået sammen for at vise solidaritet”, sagde klimaaktivisten Luisa Neubauer i en følelsesladet tale på Spielbudenplatz. “Intet og ingen kan forhindre os i at stå op nu, at råbe højt og vise solidaritet, at tage stilling så klart som autokrater hader det: Putin, fuck off, vi er her!” råbte hun til et tordnende bifald fra publikum.

For at Hamburgs elever også kunne deltage i demonstrationen, havde skolesenator Ties Rabe (SPD) fritaget dem for undervisning. I denne ekstraordinære situation ønskede mange elever også at sætte et signal for fred, stod der i et brev fra skolens senator onsdag. “Hamburgs skolemyndighed og jeg som senator glæder os over dette engagement og ønsker at gøre det muligt for alle elever, der ønsker det, at deltage”, understregede Rabe. Børn under 16 år skal dog have en undskyldning fra deres forældre for at være fraværende fra undervisningen til demonstrationen.

Kilde: NDR

Ture i Hamborg med dankstalende guide

Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr
Reeperbahn tur på dansk
2 timers byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

29 € / 216 kr
Hamburg, Kombi tur indre by, Elbphilharmonie, Reeperbahn
2 + 2,5 times byvandring

Kombitur: City, Elbphilharmonie + Reeperbahn

Kombitur - City, Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

43 € - SPAR 20 %
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr