fbpx

Havnerundfart med kanalrundfart i Hamborg

kanalrundfart hamborg

Havnerundfart med kanalrundfart i Hamborg

Hamborg, som havneby, skal opleves fra vandet. Så er det selvfølgelig godt at der er masser af muligheder for at gøre lige det.

Sikkert har du hørt om Elben, der forbinder Hamborgs havn med den store verden. Ikke mindst taler vi om Europas trediestørreste containerhavn. Men også floden Alster trækker gennem byen, som har været en vigtig handelsforbindelse med norden under middelalderen, og som de fleste i dag kender som de flotte søer, Außenalster og Binnenalster, midt inde i storbyen. 

Fordi Hamborg ligger i flodmundingens område, hvor Alster og Elbe møder hinanden, er det meget naturligt at byen er gennemskåret af mange naturlige og kunstige vandløb. Nogle af kanalerne, som blev anlagt i de gamle dage, findes stadigvæk i dag. De kaldes „Fleet“ på lavtysk, hvilket betyder så meget so „at flyde“. Fordi Hamborg er tidevandsområde, er der altid bevægelse i Fleetene

 

Det kan opleves når man tager en tur med en barkasse – en båd som i før i tiden transporterede havnearbejderne over Elbe floden, fra boligkvartérene på nordsiden til værfterne syd for floden. Tidevandsforskellen er 3,66 meter i gennemsnit, og det kan ses på de gamle bygninger i Speicherstadt, som er bygget på mere end tre millioner egetræspæle.

Hvis du vil tage med på en havnerundfart hvilket er jo den oplagte måde at opleve en havneby som Hamborg på – så er der mange muligheder at vælge imellem. Vær sikker på at du vælger en tur der indebærer et sejlads gennem Speicherstadt med sine flotte kanaler og de historiske pakhuse til begge sider. Du skal selvfølgelig også sejle forbi det ikoniske koncerthus Elbphilharmonie og gennem HafenCity, den ultramoderne nye bydel, der er ved at opstå på de gamle havneområder. Ikke mindst skal du opleve containerhavnen med de kæmpe fragtskibe. Alt dette kan man se på en god times tid der koster under 20 Euro, og det er bare et must-do!n

Book Hamborg på dansk!

Lær byen at kende på en guidet tur på dansk. Du kan booke ture lige hér.

Besøg Elbphilharmonie
TOP TUR ! – 1 times rundvisning

Elbphilharmonie - inkl. Plaza

Se det fantastiske koncerthus og hør alt om bygningens historie. Koncertsalene vises ikke.

15 € / 115 kr.
Hamborg Speicherstadt med dansk guide
2,5 times byvandring

Elbphilharmonie, Speicherstadt og HafenCity

Vi besøger Elbphilharmonien og derefter Speicherstadt og designer-bydelen HafenCity.

30 € / 230 kr
hamburg virtuell erleben
2,5 times byvandring

Fra Rådhuset til HafenCity

Oplev Rådhuset, Nikolaikirken og Speicherstadt samt HafenCity og se Elbphilharmonie (udefra)

27 € / 200 kr
kanalrundfart hamborg
1 times havnerundfart

Kanal- og havnerundfart

Sejltur gennem Hamborgs varehusby, forbi koncerthuset Elbphilharmonie og i containerhavnen.

fra 13 € / 100 kr
Andre gode ture på tysk og engelsk fra vores partner GetYourGuide