7-årige Bjarne Eisenhut bygger kæmpe Titanic i Lego

En Lego “Titanic” er den nyeste attraktion på Hamborgs Internationale Maritime Museum. Modellen er i sig selv imponerende. Men det bliver desto mere spændende, hvis du kender historien bag den.

Da Bjarne Eisenhut var 7 år gammel, startede han et ambitiøst projekt. Inspireret af Lego “Queen Mary 2” -modellen på dæk 1 på det Internationale Maritime Museum (IMMH) i Hamborg, ønskede han at bygge sit yndlingsskib: RMS “Titanic”. Han solgte en del af sin Lego-samling for at købe de tusinder af Lego-klodser, der kræves til projektet. For at lave en byggeplan, brugte Bjarne historiske billeder af ”Titanic” og arbejdede på skibet i over et år.

Modellen er simpelthen imponerende: den er over 1,5 m lang og 50 cm høj, har lys og propeller. Da Bjarne blev færdig kontaktede han museet for at tilbyde sit mesterværk som et permanent lån.

Alle i museumsteamet blev straks imponeret. Bestyrelsesmedlem Peter Tamm gjorde spontant accept af modellen til højeste prioritet. Vi vil gerne takke Bjarne for at berige udstillingen, siger Tamm. Besøgende kan nu beundre Bjarnes “Titanic” på dæk 1 på museet.

Foto: IMMH