Når rejsen går til Hamborg er dette her godt at vide ...

Sikkert har du hørt om rejseguiderne “Turen går til …” fra Politikkens forlag. Den findes også om Hamborg og Nordtyskland, med mange gode råd og tips til din rejse til Tysklands næststørste by. Også vi har samlet et par vigtige ting som er gode at vide, inden man tager afsted:

  1. Valuta og betalingsmetoder: I Tyskland anvendes euro som valuta. Det er altid en god idé at have nogle euro med sig til småindkøb eller nødsituationer. De fleste steder accepterer dog også kreditkort.

  2. Offentlig transport: Hamborg har et veludviklet offentligt transportsystem, herunder busser, tog og metro. Overvej at købe en daglig billet eller en gruppebillet, hvis I er flere personer, da det kan være en praktisk og økonomisk måde at udforske byen på.

  3. Sprog: Selvom mange tyskere taler engelsk, kan det være en god idé at lære nogle grundlæggende tyske sætninger. Danske og tyske sprog har mange ligheder, så du vil sandsynligvis kunne forstå en del.

  4. Tidsplaner og lukketider: Vær opmærksom på, at mange butikker og supermarkeder i Tyskland har begrænsede åbningstider, især om søndagen. Sørg for at planlægge dine indkøb og aktiviteter i overensstemmelse hermed.

  5. Kultur og skikke: Som dansker vil du finde mange ligheder mellem dansk og tysk kultur. Vær opmærksom på de lokale skikke og vis hensyn til tyskernes sædvaner og normer.

  6. Trafikregler: Hvis du planlægger at køre i Hamborg, skal du være opmærksom på de tyske trafikregler. Hastighedsbegrænsninger og andre regler kan være anderledes end dem, du er vant til i Danmark.

  7. Seværdigheder: Hamborg er en fantastisk by med mange seværdigheder at udforske. Nogle af de mest populære steder inkluderer Miniatur Wunderland, Elbphilharmonie, Hamburger Kunsthalle og St. Michaelis-kirken.

  8. Lokal mad og drikke: Glem ikke at prøve nogle lokale specialiteter, som f.eks. Hamburger Labskaus, Franzbrötchen og Hamburger Pannfisch. Der er også et væld af øl og vine at smage.

  9. Har du brug for yderlige oplysninger om Tyskland kan vi anbefale denne side på Tysklandsguide.dk.

To ting er dog sikkert: Hamborg er en spændende destination, og med disse råd er du godt rustet til at nyde dit besøg i byen. 

Og: hvis du vil få det meste ud af dit besøg i Hamborg, så anbefaler vi klart en guided rundvisning i Hamborg på dansk.

Oplev Hamborg på dansk!

Hamborg bytur på dansk
2 times byvandring

SOMMERTILBUD! Hamborg på dansk

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

20 € / 149 kr
Reeperbahn tur på dansk
2,5 times byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

25 € / 190 kr
Hamburg, Kombi tur indre by, Elbphilharmonie, Reeperbahn
2 + 2,5 times byvandring

Kombitur: City, Elbphilharmonie + Reeperbahn

Kombitur - City, Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

SPAR 20 %
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr