Verdens største modeljernbane i Hamborg

verdens største modeljernbane

Rom blev ikke bygget på en dag ...

… hellere ikke i Hamborg! Det tog nemlig hele fire år indtil byggeafsnittet Italien kunne åbnes i verdens største modeljernbane, Miniatur Wunderland i Hamborgs varehusby, Speicherstadt.

Fire år og fire millioner Euro koster det at bygge et helt land – i det mindste hvis det er au miniature, såsom Italien, et af de nyeste afsnit i Miniatur Wunderland i Hamborg. Alene planlæggelsen tog et år – hvilke byer og landskaber skulle genskabes af de dygtige modelbyggere på i alt 190 kvadratmeter? Det lyder af meget plads men allerede Rom, med Kolosseum og Peterskirken, optager en stor del af dette område. Men også Venedig er selvfølgelig et highlight der får børneøjne til at stråle og de voksne til at ryste hovederne i forbløffelse over så stor en detailjerigdom.

Og hvis ikke det var nok så kan man endda opleve udbruddet af Vulkanen Vesuv og den antike by Pompeji – midt i Hamborgs UNESCO verdensarv Speicherstadt – varehusbyen, der i sig selv er blevet en turismagnet med sine gamle facader og den ultra moderne nye bydel HafenCity i dens forlængelse.Officiel Video fra Miniatur-Wunderland.de

De havde en drøm

Det hele startede med to brødres drøm om at skabe verdens største modeljernbane. Og da de gamle lagerloftsrum i Speicherstadt blev ledige i år 2000 syntes Gerrit og Frederik Braun at det var på tid med at komme i gang. Idén fik de i en modeljernbaneforretning i Schweiz.

I dag har anlægget en størrelse af 1.499 kvadratmeter, med ca. 16 km spor, svarende til 1.367,2 km spor i virkelig størelse. 1.040 tog kører, digitalt styret, gennem byer (som Hamborg eller Knuffingen – brødrene Braun’s fantasiby) og bjerglandskaber som Østrig og Schweiz, USA eller Skandinavien. Modeljernbanen indeholder oven i købet verdens største modellufthavn – Knuffingen Airport – med fly der starter og lander og massevis af servicebiler der kører rundt på området.

Danskere i Hamborgs modeljernbane
Snart 350.000 besøgende fra Danmark.

De gamle lagerloftsrum er nu nærmest bygget fuldstændig til, men det afholder brødrene Braun ikke i det mindste med at fortsætte at bygge på deres livsdrøm. Snart bliver der bygget en bro til den modsatte side af kanalen, sa at togene kan køre over til den nye verden, Sydamerika, som Gerrit og Fredrik er allerede i fuld gang med at udvikle. Om få år bliver deres verden igen et stykke større.

Hvis du altså vil se verden så behøver du ikke køre længere end til Hamborg. Bliv også du fascineret af verdens støreste modeljernbane, ligesom indtil i dag 19 millioner besøgende fra hele verden.

 

Adresse: Miniatur Wunderland Hamburg GmbH 

Kehrwieder 2 20457 Hamburg 

Telefon: +49 (0) 40 300 

 

Og hvis du vil se et af verdens mest pragtfulde koncerthuse, så ligger den visionære Elbphilharmonie kun et stenkast væk fra Wunderlandet. Ta på guidet tur på dansk.

Book en tur på dansk!

Lær byen at kende på en guidet tur på dansk. Du kan booke ture lige hér.

2 times byvandring

Fra Rådhuset til HafenCity

Oplev Rådhuset, Nikolaikirken, den historiske Deichstraße og Speicherstadt samt HafenCity og se Elbphilharmonie (udefra)

27 € / 200 kr
Besøg Elbphilharmonie
1 times rundvisning

Elbphilharmonie - inklusive besøg af Plaza

Se det fantastiske koncerthus udefra og indeni og hør alt om bygningens spændende historie. Selve koncertsalene kan ikke vises.

20 € / 150 kr.
Hamborg Speicherstadt med dansk guide
2,5 times byvandring

Elbphilharmonie Plaza, Speicherstadt og HafenCity

Vi besøger Elbphilharmoniens Plaza og vandrer derefter gennem Speicherstadt og designer-bydelen HafenCity.

30 € / 230 kr
Andre gode ture på tysk og engelsk fra vores partner GetYourGuide