Rom blev ikke bygget på en dag ...

… hellere ikke i Hamborg! Det tog nemlig hele fire år indtil byggeafsnittet Italien kunne åbnes i verdens største modeljernbane, Miniatur Wunderland i Hamborgs varehusby, Speicherstadt.

Fire år og fire millioner Euro koster det at bygge et helt land – i det mindste hvis det er au miniature, såsom Italien, et af de nyeste afsnit i Miniatur Wunderland i Hamborg. Alene planlæggelsen tog et år – hvilke byer og landskaber skulle genskabes af de dygtige modelbyggere på i alt 190 kvadratmeter? Det lyder af meget plads men allerede Rom, med Kolosseum og Peterskirken, optager en stor del af dette område. Men også Venedig er selvfølgelig et highlight der får børneøjne til at stråle og de voksne til at ryste hovederne i forbløffelse over så stor en detailjerigdom.

Og hvis ikke det var nok så kan man endda opleve udbruddet af Vulkanen Vesuv og den antike by Pompeji – midt i Hamborgs UNESCO verdensarv Speicherstadt – varehusbyen, der i sig selv er blevet en turismagnet med sine gamle facader og den ultra moderne nye bydel HafenCity i dens forlængelse.Officiel Video fra Miniatur-Wunderland.de

Hér ser du den officiele video på dansk

De havde en drøm

Det hele startede med to brødres drøm om at skabe verdens største modeljernbane. Og da de gamle lagerloftsrum i Speicherstadt blev ledige i år 2000 syntes Gerrit og Frederik Braun at det var på tid med at komme i gang. Idén fik de i en modeljernbaneforretning i Schweiz.

I dag har anlægget en størrelse af 1.499 kvadratmeter, med ca. 16 km spor, svarende til 1.367,2 km spor i virkelig størelse. 1.040 tog kører, digitalt styret, gennem byer (som Hamborg eller Knuffingen – brødrene Braun’s fantasiby) og bjerglandskaber som Østrig og Schweiz, USA eller Skandinavien. Modeljernbanen indeholder oven i købet verdens største modellufthavn – Knuffingen Airport – med fly der starter og lander og massevis af servicebiler der kører rundt på området.

Danskere i Hamborgs modeljernbane
Snart 350.000 besøgende fra Danmark.

De gamle lagerloftsrum er nu nærmest bygget fuldstændig til, men det afholder brødrene Braun ikke i det mindste med at fortsætte at bygge på deres livsdrøm. Snart bliver der bygget en bro til den modsatte side af kanalen, sa at togene kan køre over til den nye verden, Sydamerika, som Gerrit og Fredrik er allerede i fuld gang med at udvikle. Om få år bliver deres verden igen et stykke større.

Hvis du altså vil se verden så behøver du ikke køre længere end til Hamborg. Bliv også du fascineret af verdens støreste modeljernbane, ligesom indtil i dag 19 millioner besøgende fra hele verden.

 

Adresse: Miniatur Wunderland Hamburg GmbH 

Kehrwieder 2 20457 Hamburg 

Telefon: +49 (0) 40 300 

Og hvis du vil se et af verdens mest pragtfulde koncerthuse, så ligger den visionære Elbphilharmonie kun et stenkast væk fra Wunderlandet. Ta på guidet tur på dansk.

Book din guidede bytur eller skattejagt på dansk i Hamborg!

skattejagt hamborgs havn
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Audioguide - Hamborg havn på dansk

Audioguide med mobil i Hamborgs havn på dansk

fra 5,99 € / 45 kr
Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr
Altona audioguide St Pauli
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Audioguide - Hamborg Altona på dansk

Audioguide med mobil fra Hamborg til Altona på dansk

fra 5,99 € / 45 kr
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr
selv guidet tur Hamborg
Selvguidet byvandring i dit eget tempo

Audioguide - Reeperbahn på dansk

Audioguide med mobil i Hamborgs red-light distrikt St. Pauli på dansk

fra 5,99 € / 45 kr
Reeperbahn tur på dansk
2 timers byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

29 € / 216 kr
Andre gode ture på tysk og engelsk fra vores partner GetYourGuide

image sources

  • Verdens største modeljernbane: © C. Meyer-Pedersen