verdens største modeljernbane

Rom blev ikke bygget på en dag ...

… hellere ikke i Hamborg! Det tog nemlig hele fire år indtil byggeafsnittet Italien kunne åbnes i verdens største modeljernbane, Miniatur Wunderland i Hamborgs varehusby, Speicherstadt.

Fire år og fire millioner Euro koster det at bygge et helt land – i det mindste hvis det er au miniature, såsom Italien, et af de nyeste afsnit i Miniatur Wunderland i Hamborg. Alene planlæggelsen tog et år – hvilke byer og landskaber skulle genskabes af de dygtige modelbyggere på i alt 190 kvadratmeter? Det lyder af meget plads men allerede Rom, med Kolosseum og Peterskirken, optager en stor del af dette område. Men også Venedig er selvfølgelig et highlight der får børneøjne til at stråle og de voksne til at ryste hovederne i forbløffelse over så stor en detailjerigdom.

Og hvis ikke det var nok så kan man endda opleve udbruddet af Vulkanen Vesuv og den antike by Pompeji – midt i Hamborgs UNESCO verdensarv Speicherstadt – varehusbyen, der i sig selv er blevet en turismagnet med sine gamle facader og den ultra moderne nye bydel HafenCity i dens forlængelse.Officiel Video fra Miniatur-Wunderland.de

Hér ser du den officiele video på dansk

De havde en drøm

Det hele startede med to brødres drøm om at skabe verdens største modeljernbane. Og da de gamle lagerloftsrum i Speicherstadt blev ledige i år 2000 syntes Gerrit og Frederik Braun at det var på tid med at komme i gang. Idén fik de i en modeljernbaneforretning i Schweiz.

I dag har anlægget en størrelse af 1.499 kvadratmeter, med ca. 16 km spor, svarende til 1.367,2 km spor i virkelig størelse. 1.040 tog kører, digitalt styret, gennem byer (som Hamborg eller Knuffingen – brødrene Braun’s fantasiby) og bjerglandskaber som Østrig og Schweiz, USA eller Skandinavien. Modeljernbanen indeholder oven i købet verdens største modellufthavn – Knuffingen Airport – med fly der starter og lander og massevis af servicebiler der kører rundt på området.

Danskere i Hamborgs modeljernbane
Snart 350.000 besøgende fra Danmark.

De gamle lagerloftsrum er nu nærmest bygget fuldstændig til, men det afholder brødrene Braun ikke i det mindste med at fortsætte at bygge på deres livsdrøm. Snart bliver der bygget en bro til den modsatte side af kanalen, sa at togene kan køre over til den nye verden, Sydamerika, som Gerrit og Fredrik er allerede i fuld gang med at udvikle. Om få år bliver deres verden igen et stykke større.

Hvis du altså vil se verden så behøver du ikke køre længere end til Hamborg. Bliv også du fascineret af verdens støreste modeljernbane, ligesom indtil i dag 19 millioner besøgende fra hele verden.

 

Adresse: Miniatur Wunderland Hamburg GmbH 

Kehrwieder 2 20457 Hamburg 

Telefon: +49 (0) 40 300 

Og hvis du vil se et af verdens mest pragtfulde koncerthuse, så ligger den visionære Elbphilharmonie kun et stenkast væk fra Wunderlandet. Ta på guidet tur på dansk.

Book en tur på dansk!

Lær byen at kende på en guidet tur på dansk. Du kan booke ture lige hér.

kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Oplev Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby

fra 15 euro / 110 kr
Hamborg bytur på dansk
2 times byvandring

Hamborg kompakt

12 århundreder lidt forkortet, inkl. rådhuset, gamle havn og koncerthuset Elbphilharmonie

25 € / 190 kr
Reeperbahn tur på dansk
2,5 times byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

25 € / 190 kr
Hamburg, Kombi tur indre by, Elbphilharmonie, Reeperbahn
2 + 2,5 times byvandring

Kombitur: City, Elbphilharmonie + Reeperbahn

Kombitur - City, Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

SPAR 20 %
Andre gode ture på tysk og engelsk fra vores partner GetYourGuide