Du husker måske Les Humphries Singers fra 70erne – men vidste du også at bandet kom fra Hamborg? Helt ærligt, jeg vidste det hellere ikke, men hold kæft, hvor er det også længe siden!

Bandet blev grundlagt i 1969 af Les Humphries, en englænder, der boede i Hamborg på det tidspunkt. De skilte sig ud på grund af det store antal sangere med forskellig etnisk baggrund, som bragte noget af hippiebevægelsens flair og den dengang populære gospel, der var inspireret af Edwin Hawkins Singers, ind i popmusikken.

Les Humphries Singers havde deres første store succes i Holland i 1970 med gospelhittet To My Father’s House, som lå nummer et i seks uger. Gruppen fik mange andre hits, især i de tysktalende lande. Blandt de mest succesfulde og mest kendte titler er (We’ll Fly You to the Promised Land), We Are Goin’ Down Jordan, Old Man Moses, Mexico, Mama Loo og Kansas City.

Forsangerne blev overtaget af forskellige medlemmer af gruppen, hovedsageligt af Jimmy Bilsbury – indtil han forlod gruppen i midten af 1972.

Ved koncerter optrådte gruppen altid uformelt og med godt humør. Bag kulisserne var Les Humphries’ strenge ledelsesstil som bandleder og tidligere medlem af Royal Marines, som ofte blev beskrevet som vanskelig og irriterende, ofte årsag til spændinger. De fleste sangere forlod bandet og efter sommeren 1974, var der kun fire medlemmer tilbage fra den første besætning i 1970.

I maj 2007 indledte nogle af de tidligere medlemmer af Les Humphries Singers et comeback med scene- og tv-optrædener uden den tidligere bandleder, i første omgang som The Original Singers. Deres repertoire omfattede de gamle hits, der er delvis blevet genindspillet, nye sange (Boy Try to Run) og gospels. I april 2009 annoncerede gruppen sit nye navn, The Les Humphries Singers Reunion. Det genindspillede musikalbum Back in Time blev udgivet i begyndelsen af maj 2009. I 2011 vendte gruppen tilbage til sit oprindelige navn, og i 2012 blev deres album Forever Young med singleudgivelsen af samme navn udgivet som The Les Humphries Singers.

Hvis du vil opleve god musik vil jeg stærkt anbefale et koncert i Elbphilharmonien. Men hvis du ikke lige fik fat i en koncertbillet kan du måske nøjes med en tur i Elbphilharmonie i første omgang.

Hamborg bytur på dansk
2 timers byvandring

Hamborg på dansk - den sjove bytur

Byvandring med dansk tale - Hamborg rådhus, gl. havn og Elbphilharmonie

25 € / 189 kr
Reeperbahn tur på dansk
2 timers byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

29 € / 216 kr
Hamburg, Kombi tur indre by, Elbphilharmonie, Reeperbahn
2 + 2,5 times byvandring

Kombitur: City, Elbphilharmonie + Reeperbahn

Kombitur - City, Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

43 € - SPAR 20 %
kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Sejltur i Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby på dansk

fra 15 euro / 110 kr