bus driver i Elben

Bus kører ind i Elben – med vilje!

“Ej, de stakkels mennesker!”, tænker du, fanget i en bus der er kørt ind i vandet og driver nu ned ad Elben midt i Hamborg. Men du tager fejl – folk om bord har det rigtigt sjovt.

Busser der samtidligt er skibe findes ikke mange steder – men en findes hér i Hamborg: HafenCity Riverbus. Rent faktisk er det ikke en gang rigtigt fordi så længe bussen kører på landet, er det faktisk en almindelig bus som kører gennem Hamborgs varehusby “Speicherstadt” hvor du også finder fantastiske MiWuLa, miniatur-vidunderlandet, verdens største modeljernbane, og også gennem Hamborgs ultra moderne nye bydel HafenCity.

Først efter den er kørt gennem gamle bydelen Rothenborgsort med sin tragiske historie kører den ind i Elben og bliver til et skib i det øjeblik alle hjul har mistet kontakt med jorden. Nu sejler den og i kan se en del af Hamborg fra vandet.

En sjov detalje som guiden vil fortælle jer er historien om hvor svært det har været at få godkendt et køretoj som er både bus og skib. Til sidst skulle ejerne få en kendelse af selve EU domstolen fordi der ikke fandtes den ene tysk ret der behandler begge ting. Derfor anvendes tysk Straßenverkehrsordnung så længe den kører på vejene og så snart bussen har mistet hjulkontakt gælder tysk søret. Chaufføren skal altså også være kaptajn.

Hvis I er interesseret i en lidt anderledes slags sørejse når I er i Hamborg så skal i kigge forbi her: HAFENCITY RIVERBUS

Book en tur på dansk!

Lær byen at kende på en guidet tur på dansk. Du kan booke ture lige hér.

kanalrundfart hamborg
1 times sejltur

Kanalrundfart & havnerundfart

Oplev Hamborgs containerhavn og historiske pakhusby

fra 15 euro / 110 kr
Hamburg, Kombi tur indre by, Elbphilharmonie, Reeperbahn
2 + 2,5 times byvandring

Kombitur: City, Elbphilharmonie + Reeperbahn

Kombitur - City, Elbphilharmonie samt en tur på Reeperbahn

SPAR 20 %
Reeperbahn tur på dansk
2,5 times byvandring

Reeperbahn på dansk

Oplev Hamborgs red-light distrikt St. Pauli, Reeperbahn og Grosse Freiheit med en guide der taler dansk

25 € / 190 kr
Hamborg bytur på dansk
2 times byvandring

Hamborg kompakt

12 århundreder lidt forkortet, inkl. rådhuset, gamle havn og koncerthuset Elbphilharmonie

25 € / 190 kr
Andre gode ture på tysk og engelsk fra vores partner GetYourGuide